404 är en HTTP (HyperText Transfer Protocol) statuskod.
Koden tyder på att klienten har lyckats kommunicera med servern, men att servern inte hittat den eftersökta länken eller källan.
När Tim Berners-Lee satte standarden inom WWW hade man en lista med HTTP-statuskoder för webbläsare i olika ämnen för att lättare kommunicera mellan klient och server.
Olika HTTP-statuskoder och deras innebörd:
1xx - Informerande
2xx - Lyckad Förfrågan
3xx - Vidarekoppling
4xx - Klientfel
5xx - Serverfel
Dessa HTTP koder används konstant utan att det syns i din webbläsare.
Om du har problem med många 404-svar på din hemsida så kan du rankas sämre på sökmotorer som Google och så vidare. Då bör du jobba med något som kallas för
sökmotoroptimering för att lösa detta, ta kontakt med en konsult eller leta runt om information på nätet. Hur vet du då om du har problem med många 404-sidor? Det finns två enkla sätt: Anslut till ditt
webbhotell via FTP och tanka ner dina loggfiler och titta där eller se till att lägga in Google webmaster tools så kan du få rapporter därifrån.
Just nu värderat 2.5 av 36 människor
- Currently 2,5/5 Stars.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
404 Hittades!
I IT-världen finns det många uttryck som kan vilseleda den vanliga datoranvändaren, en vanlig händelse som de flesta stöter på är en s.k. 404 Error. En statuskod som tyder på ett internt fel på sidan. Det kan vara en länk som är missplacerad eller flyttad utan en redirect till den nya länken, sidan kan också vara borttagen men länken finns fortfarande kvar.
Eftersom den vanliga 404 Error-sidan är ganska tråkig och missledande (Ibland också väldigt frustrerande) brukar de flesta göra sina egna för att underlätta navigation, bug-fixar och dylikt.
Bli den första att värdera denna post
- Currently 0/5 Stars.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5